Vad betyder dels?

  1. (konjunktion) dels - dels både - och, å ena sidan - å andra sidan
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

dels i sammansättningar

Är ofrånkomligen en synonym till nödvändigtvis?

Hur används ordet dels?

   1. Skogsavverkningen orsakas av ett väldigt hårt tryck dels på grund av ökad efterfrågan av jordbruksmark och dels på bioenergi.
   1. Grönsakerna från odlingen ska dels spridas bland fattiga behövande och dels säljas för att ge pengar till verksamheten.
   1. Vi ville dels berätta för användarna vilken hastighet man kan förvänta sig med olika telefoner men också visa att det är större skillnad mellan olika telefonmodeller än mellan olika operatörer.
   1. Släckningsarbetet är svårt dels för att det bara finns en väg in i mossen och dels för att torvbränder söker sig ned under marken och i princip kan pågå hur länge som helst.
   1. Varje skandal kommer dels föranleda krav på hårdare detaljregleringar som underminerar de anställdas möjlighet att göra ett bra jobb och dels minska betalningsviljan för en gemensam välfärd hos det allmänna när de ser att deras skattepengar hamnar i skatteparadis.

Historik för dels

 • dels, i motsättningen dels — dels, 1635, efter medellågtyska dêls = nyhögtyska teils, genitiv singular till dêl, teil.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Paul

Latinskt namn som betyder den lille. Kortform av Paulus..

Pål

Svensk form av Paul eller Paulus. Namnet betyder den lille..

Besläktade namn: Pablo, Paavo, Pauli, Palle, Pavel, Paulus, Poul