Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till anstränga sig

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet anstränga sig?

 1. De förtroendevalda måste anstränga sig för att göra sig kända och lättillgängliga.

  Det var slumpen som gjorde att den mulna himlen släppte igenom tillräckligt med ljus från solen rakt ovanför männens huvuden så att deras gestalter fick ett skulpturliknande djup, slumpen som gjorde att den sex meter långa flaggstången - skrot från en förstörd japansk radaranläggning - var så tung att soldaterna måste anstränga sig för att resa den, slumpen som gjorde att en bris fick flaggan att veckla ut sig över deras huvuden, slumpen som gjorde att fötterna trampade den sönderslitna marken på ett sätt som symboliserade krigets våldsamhet.

  För denna riskgrupp lönar det sig knappast att anstränga sig extra utöver den vanliga tandborstningen.

  Den innebar att alla inblandade förband sig att anstränga sig till det yttersta för att bereda fler barn plats.

  Många ställer sig frågan varför de själva ska anstränga sig och vara ärliga, då de som befinner sig i samhällstoppen agerar som de gör.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.